Als je in de grote stad woont of kinderen hebt, dan is hij je vast al eens opgevallen; de Urban Arrow elektrische bakfiets! Het is een moderne versie van de traditionele Nederlandse bakfiets en heeft vele kenmerken die hem uniek maken. Maar waarom is deze bakfiets zo populair? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste kenmerken van de Urban Arrow bakfiets.

Elektrisch aangedreven

Een van de belangrijkste kenmerken van de Urban Arrow bakfiets is dat hij elektrisch aangedreven is. Dit betekent dat hij uitgerust is met een motor die de bestuurder ondersteunt bij het trappen.

Een bakfiets is dan wel zwaarder dan een gewone fiets, maar door de elektrische trapondersteuning, wordt het toch een stuk makkelijker voor je! Je kunt met een volle bak makkelijk door de stad fietsen of zelfs daarbuiten. Zonder moet worden!

Het elektrische systeem is ook zeer efficiënt en kan worden opgeladen via een gewoon stopcontact.

Veelzijdig

De Urban Arrow bakfiets is ook zeer veelzijdig. Hij kan worden gebruikt voor een breed scala aan taken, van het vervoeren van kinderen en boodschappen tot het transporteren van goederen voor bedrijven.

Ook kun je de Urban Arrow Family uitbreiden met een Maxicosi houder zodat ook de kleinste meekunnen in de bak.  De bak kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de gebruiker, waardoor hij zeer flexibel is.

Stabiel en veilig

Een ander belangrijk kenmerk van de Urban Arrow bakfiets is dat hij zeer stabiel en veilig is. Dit komt vooral door het ontwerp van de fiets. De bak is laag bij de grond geplaatst, waardoor het zwaartepunt van de fiets laag blijft en hij niet snel omvalt.

Bovendien is de fiets uitgerust met krachtige remmen en een veiligheidsgordel om de passagiers veilig te houden. Je kunt dus met een gerust hart je kinderen meenemen in je Urban Arrow!

Ruime bak

De bak van de Urban Arrow bakfiets is ook zeer ruim. Hij heeft genoeg ruimte voor twee kinderen en hun spullen, of voor een flinke hoeveelheid boodschappen. De bak is ook gemakkelijk toegankelijk en kan worden afgesloten om de inhoud veilig te houden. In Amsterdam zie je zelfs mensen de Urban Arrow gebruiken om te verhuizen!

Modern ontwerp

Het ontwerp van deze elektrische bakfiets is zeer modern en stijlvol. Het frame is gemaakt van lichtgewicht aluminium, waardoor de fiets gemakkelijk te manoeuvreren is. De fiets is ook uitgerust met een aantal handige functies, zoals een verstelbare stoel en een ingebouwde bagagedrager. Je kunt kiezen uit een wit of zwart frame!

Milieuvriendelijk

Een ander belangrijk kenmerk van de Urban Arrow bakfiets is dat hij zeer milieuvriendelijk is. Omdat hij elektrisch wordt aangedreven, stoot hij geen schadelijke uitlaatgassen uit en is hij veel minder belastend voor het milieu dan een auto

Bovendien vermindert het gebruik van een bakfiets in plaats van een auto de verkeersdrukte in de stad, wat bijdraagt aan een betere luchtkwaliteit en minder files.

Duurzaamheid

Tot slot is de Urban Arrow bakfiets ook zeer duurzaam. Hij is ontworpen om lang mee te gaan en is gemaakt van hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen slijtage en weersinvloeden.

Daarnaast heeft de bakfiets ook een modulair ontwerp, waardoor onderdelen gemakkelijk vervangen kunnen worden en de fiets gemakkelijk gerepareerd kan worden.

Je kunt er daarom ook voor kiezen om een tweedehands Urban Arrow te kopen. Of om je eigen Urban Arrow op een later tijdstip weer door te verkopen, want de fiets blijft ook zijn waarde over langere tijd behouden.

Conclusie

De Urban Arrow bakfiets is dus een zeer veelzijdige, veilige, milieuvriendelijke en duurzame fiets. Het is niet voor niets dat hij zo populair is onder stedelijke fietsers. Of u nu uw kinderen naar school wilt brengen, boodschappen wilt doen of goederen wilt vervoeren voor uw bedrijf, de Urban Arrow bakfiets is de ideale fiets voor stadsgebruik.