Alhoewel de zomer begonnen is, is de zon in Nederland nog ver te zoeken. Voor veel mensen is dit alleen al genoeg reden om een fijne zonvakantie te boeken. Heb jij al plannen gemaakt voor deze zomer? Ben je van plan om te gaan hiken in de bergen, te gaan zwemmen in de Middellandse Zee of ga je relaxen op Bali? Wat je plannen ook moge zijn, het is belangrijk dat je een goede reis- en annuleringsverzekering afsluit. Er kan namelijk zomaar iets gebeuren tijdens je reis waardoor je je plannen volledig moet omgooien en dat je vervolgens ook nog veel geld moet betalen, is niet iets waar je je op voorbereid had. Sluit daarom een goede verzekering af zodat je altijd een vangnet achter de hand hebt voor wanneer het allemaal anders loopt dan je hoopte. We laten je zien hoe je dit kunt doen.

Hou er rekening mee dat je je reis misschien moet annuleren

Als je een reis plant, ga je er natuurlijk vanuit dat je hem ook daadwerkelijk gaat maken. Toch kan het gebeuren dat iets roet in het eten gooit en dat je niet meer op pad kunt gaan. In dat geval is het goed om een verzekering achter de hand te hebben. We raden je daarom aan om een annuleringsverzekering van Univé of een andere aanbieder te nemen. Hiermee kun je je plannen omgooien in plaats van dat je je vakantie door je neus geboord ziet worden. Als je namelijk bij je aanbieder je reis niet meer kunt afzeggen, kun je alsnog de gemaakte kosten van je verzekering terugkrijgen.

Ook tijdens je vakantie is een annuleringsverzekering een groot goed. Mocht je om welke reden dan ook ineens terug naar huis moeten, bijvoorbeeld omdat iemand in je nabije omgeving is overleden, dan kun je contact opnemen met je verzekeraar om je vlucht te regelen. Dit alles zonder dat je er voor hoeft te betalen en zelfs het boeken van je vlucht kun je overlaten aan je verzekeraar.

Zorg voor een passende reisverzekering die bij je reis aansluit

De beste verzekering is er een die geheel op jouw plannen is afgestemd. Vandaar dat het de moeite loont om even te kijken welke risico’s je loopt, in hoeverre je ziektekostenverzekering medische hulp in het buitenland dekt of om te kijken of je autoverzekering ook over de grens geldig is. Blijkt dit niet het geval te zijn, dan biedt een reisverzekering uitkomst. Je kunt met deze polis de bijkomende zorgkosten betalen of vervangend vervoer krijgen wanneer je in het buitenland langs de kant van de weg komt te staan.

Om ongemakken te voorkomen, adviseren we je om het nummer van je verzekeraar in je telefoon op te slaan en om het even ergens op te schrijven. Mocht je hulp nodig hebben, dan kun je dit gelijk regelen. Problemen zijn er namelijk om opgelost te worden. Regel je verzekering vandaag nog via het internet.

Kies de aanvullende verzekeringen die je reis mogelijk maken

Een verzekering kun je helemaal op jouw plannen afstemmen. We raden je aan om dit ook te doen, omdat je op deze manier zoveel mogelijk uit je polis kunt halen. Ben je bijvoorbeeld van plan om lang te reizen? Verleng dan je maximale reistijd naar zes maanden zodat je doorgaand gedekt bent. Reis je met dure bagage? Dan kun je ook deze extra laten verzekeren zodat wanneer er iets gebeurt, je niet in de problemen raakt. Bekijk alle aanvullende verzekeringen even op de site van je verzekeraar. Er zijn veel mogelijkheden en hoe meer je kiest, hoe minder risico je loopt en hoe meer je dus van je vakantie kunt geniet.