Google Core Update is een belangrijke update die Google uitvoert om de zoekresultaten volgorde te verbeteren en te optimaliseren. Deze update kan van invloed zijn op de ranking van jouw website. Het kan een grote impact hebben op de zichtbaarheid en het verkeer naar je website.  Het is daarom belangrijk om op de hoogte te blijven van Google Core Updates en waar je rekening mee moet houden als je een website hebt.

Hieronder vind je enkele belangrijke punten om rekening mee te houden bij een Google Core Update:

1. Content

Een van de belangrijkste factoren waar Google naar kijkt bij het bepalen van de ranking van een website is de kwaliteit van de content. Zorg ervoor dat de content op jouw website waardevol is voor bezoekers en dat het relevant is voor de zoekopdrachten waarop je gevonden wilt worden. Het is ook belangrijk om de content regelmatig te updaten en uit te breiden.

2. Technische aspecten

Het is belangrijk om de technische aspecten van een website te optimaliseren om ervoor te zorgen dat deze snel laadt, goed presteert en gemakkelijk te navigeren is voor gebruikers. Dit omvat aspecten zoals de laadsnelheid van de website, de mobiele responsiveness, de structuur van de website en de algemene gebruikerservaring. Websites die goed presteren op deze aspecten hebben meer kans om hoger te scoren in de zoekresultaten.

3. Links

Backlinks zijn nog steeds een belangrijke factor bij het bepalen van de rangschikking van een website. Het is belangrijk om te zorgen voor een gezonde mix van backlinks van hoge kwaliteit die relevant zijn voor de content van de website. Het is ook belangrijk om links te verkrijgen van websites met een goede reputatie en autoriteit.

4. User experience

Google wil gebruikers de best mogelijke ervaring bieden wanneer ze een website bezoeken. Websites die een goede gebruikerservaring bieden, zoals gemakkelijk te navigeren, snel te laden en de juiste informatie te bieden, hebben meer kans om hoger te scoren in de zoekresultaten.

5. Blijf monitoren en verbeteren

Het monitoren van je website is cruciaal om eventuele problemen snel te identificeren en op te lossen. Maak gebruik van tools zoals Google Analytics en Google Search Console om het verkeer naar je website en de prestaties van je pagina’s te monitoren. Hierdoor kun je snel reageren op eventuele veranderingen in de ranking van je website na een Google Core Update.

Het is belangrijk om op de hoogte te blijven van Google Core Updates en hoe deze van invloed kunnen zijn op de rangschikking van je website. Door te werken aan de bovengenoemde punten, kun je de kans vergroten dat je website hoger scoort in de zoekresultaten en